Ce dovadă mai bună trebuia pentru a demonstra că, la Galați, avem două PSD-uri? Listele pentru alegerile parlamentare din iarnă, asumate de liberalii gălățeni, demonstrează clar că partidul condus pe plan local de Victor Paul Dobre, de peste 25 de ani, este o remorcă a PSD. De altfel, Dobre nu ia nicio hotărâre grea până nu-l consultă pe Dan Nica, în bârlogul acestuia de la hotel Mercur.
Cu toate că nu mai are nimic de spus gălățenilor de foarte mult timp și chiar le trezește repulsie din punct de vedere politic, Victor Paul Dobre s-a postat pe primul loc al listei pentru Camera Deputaților. Acest Eugen Durbacă al liberalilor nu face decât jocuri de culise cu reprezentanții pesedeului pentru a-și conserva poziția politică în plan local. Politici publice de dreapta n-au existat niciodată la Galați! Precum un cățeluș care-și urmează stăpânul în lesă, pe locul al doilea al listei pentru Camera Inferioară s-a trecut Nicușor Ciumacenco. Tovarăș de bază al PSD, Ciumacenco a rămas fidel partidului și după ce a plecat cu misiune mai pe dreapta politică. Dovada clară că Ciumacenco este un farsor politic a fost dată la alegerile locale, atunci când liberalul vopsit în roșu a făcut tot posibilul ca să piardă în favoarea reprezentantului PSD. Pe locul al treilea pe listă a fost trecut George Scarlat, un personaj care nu spune absolut nimic gălățenilor dar care cotizează substanțial la partid.
Dacă Dobre și Ciumacenco ar putea să-i mai păcălească pe câțiva gălățeni creduli, numărul unu de pe lista pentru Senat, George Stângă, nu are nicio șansă la alegătorilori. Nici nu are cum, pentru că se exprimă greu și prost în limba maternă. De idei, nici nu poate fi vorba, în cazul său. Acesta este secondat de un necunoscut cu desăvârșire, consilierul județean Radu Valentin. Până vom afla ce hram poartă necunoscutul, liberalii vor știi de mult că au pierdut alegerile.
Singurul politician liberal gălățean care ar fi putut să se opună tăvălugului pesedist din campanie, medicul Paul Ichim, a fost scos de pe listă. Asta, zic strategii liberalilor, pentru că nu a fost suficient în stradă în campania de la locale. Astfel aflăm că mințile luminate din subordinea lui Dobre judecă valoarea candidaților după câte afișe au lipit în campanie. Meritocrația, criteriul de bază al liberalismului, nu a ajuns până la Galați. Aici, liberalii gândesc cu vălul roșu tras pe ochi. Senatorul Paul Ichim, cel puțin în ultimul său mandat, a fost cel mai activ parlamentar gălățean, fiind, de departe, cel mai corect față de electoratul care l-a trimis în Parlament.
În toată această bălăcăreală liberală cu iz pesedist s-a produs și un fapt benefic pentru partid. Sosia politică feminină a lui Victor Paul Dobre, Tania Bogdan, s-a supărat că nu a deschis lista pentru Senat și și-a dat demisia din funcțiile deținute în partid.
S.Ț.