”Ceva” chiar putem face pentru SiriaNațiunile Unite tocmai au anunțat că Alepul se transformă rapid într-un ”cimitir uriaș” și că rezidenții săi riscă să fie ”exterminați”. Niciunul dintre guvernele lumii nu este prezent acolo ca să ofere ajutor, dar un grup extraordinar de sirieni, numit Căștile Albe, salvează vieți. 
Mai precis, 73 530. Acesta este numărul exact al oamenilor pe care i-au salvat, intervenind în timpul bombardamentelor pentru a-i scoate de sub dărâmături și a-i duce la adăpost. 
Cu adevărat extraordinar este faptul că acești eroi sunt oameni obișnuiți – brutari, profesori, croitori – care au simțit că nu pot sta deoparte și s-au expus tuturor riscurilor. Pentru curajul lor, au fost nominalizați la Premiul Nobel pentru Pace, care le-ar fi adus și importanta finanțare de un milion de dolari. Dar nu au câștigat. 
Noi în schimb avem puterea de a le oferi Căștilor Albe recunoașterea pe care o merită și fondurile de care au o nevoie disperată. 
Avaaz le va trimite integral fondurile strânse. Haideți să le redăm speranța acestor eroi și țării lor aflate într-o situație limită: 

DONEZ lei10

DONEZ lei20

DONEZ lei40

DONEZ lei80

DONEZ lei160

Pentru a dona altă sumă, clic aici.

Pentru eforturile lor eroice, Căștile Albe sunt deseori ținta atacurilor: avioanele rusești și siriene aruncă bombe asupra civililor, apoi se întorc pentru a arunca bombe și asupra salvatorilor care se străduiesc să îi ajute pe răniți. Este doar un detaliu al tabloului ororilor care zguduie Siria de aproape șase ani, timp în care au fost uciși 470 000 de oameni. Războiul a devenit tot mai greu de oprit și s-a transformat în marea rușine a generației noastre. 
În condițiile unui conflict care devine tot mai grav, Căștile Albe prestează o muncă pe care nimeni altcineva nu poate și nu vrea să o presteze. În timp ce o lume întreagă privește de pe margine, incapabilă să pună capăt conflictului, ei singuri acționează eroic. Și se zbat din răsputeri, constant, să își continue activitatea. 
Dacă suficienți dintre noi oferă o mică sumă, îi putem ajuta să înlocuiască echipamentele pierdute în timpul bombardamentelor, să cumpere unelte cu care să ridice plăcile de beton și să scoată oamenii îngropați sub dărâmături, și să le ofere răniților asistență medicală. Hai să strângem noi milionul de care au nevoie. Donează și tu: 

DONEZ lei10

DONEZ lei20

DONEZ lei40

DONEZ lei80

DONEZ lei160

Pentru a dona altă sumă, clic aici.

Căștile Albe nu fac parte din nicio organizație internațională și de aceea, pentru ei, fiecare bănuț contează. Ei reușesc acolo unde restul lumii continuă să eșueze, adică în a le reda speranța unor milioane de sirieni. Comunitatea noastră li se poate alătura, continuând să lupte pentru pace și siguranță în Siria. 
Cu speranță în suflet, semnează: 
Danny, Ricken, Mais, Alice, Spyro, Nataliya, Nick și întreaga echipă Avaaz