Planul incredibil de stupid al Australiei prin care se poate distruge Marea Barieră de CoraliSe încearcă plasarea unui complex minier de exploatare a cărbunelui, cu potențial toxic, în apropierea zonei magice a Marii Bariere de Corali! Este un plan prostesc, dar noi avem șansa de a-l opri.  
Guvernul Australiei intenționează să acorde un miliard de dolari pentru construirea unui complex masiv de exploatare a cărbunelui care ar putea distruge podeaua mării, habitatul natural al broaștelor țestoase și al peștilor tropicali. Dar mai întâi, planul trebuie aprobat de o comisie independent care până acum nu a fost supusă presiunii publice.   
E timpul să-i facem să transpire. Hai să aducem această afacere criminală în centrul atenției lumii întregi, cu ajutorul unei petiții semnate de un milion de persoane și al unei campanii masive în presa australiană. Semnează și tu:  
Click to save the Great Barrier Reef 
Reciful este una dintre minunile naturale ale lumii noastre, dar care se îndreaptă rapid către dispariție.Oamenii de știință spun că acesta este practic ucis prin fierbere de apele cu temperaturi ridicate din cauza schimbărilor climatice. Complexul de exploatare a cărbunelui este atât de gigantic încât va intensifica efectul încălzirii – atât pentru recif, cât și pentru noi toți! 
Guvernul australian caută cu disperare să creeze locuri de muncă, dar rapoartele arată că un complex de exploatare a cărbunelui de tipul celui propus îi va costa pe contribuabili 680 000 de dolari pentru fiecare loc de muncă creat. Este un plan literalmente stupid.     
E un moment de tipul ”acum sau niciodată” pentru complexul minier ucigaș: compania din spatele acestui proiect este îngropată în datorii și fără acest împrumut s-ar putea prăbuși.  Hai să oprim afacerea criminală. Semnează și tu:   
Click to save the Great Barrier Reef
Avaaz s-a mobilizat în nenumărate rânduri pentru a bloca finanțările și sprijinul acordate acestui complex minier! Ar putea fi ultima oară – hai să înregistrăm o victorie legendară pentru planeta noastră și pentru generațiile viitoare. 

Plini de speranță, semnează:
Oliver, Danny, Mais, David, Andrew, Alice și întreaga echipă Avaaz