Alegeri 2016: acum scăpăm de mânjiți„Niciodată nu se spun mai multe minciuni decât în timpul războiului, după vânătoare și înainte de alegeri.” Acest lucru îl spunea Otto von Bismarck cu mult timp în urmă, însă știm că își păstrează prospețimea și acum, de fiecare dată când ascultăm o nouă declarație electorală.
Minciunile sunt penibile, lipsite de respect pentru cetățeni, dar mai ales sunt periculoase atunci când ascund fapte de corupție.

Azi, în prima zi de campanie electorală, lansăm platforma Fără Mânjiți în Parlament. E momentul în care ne unim forțele și punem reflectoarele pe corupți. Mânjitul e acel politician “care și-a pătat onoarea, care s-a acoperit cu un strat de…” (definiție preluată cu exactitate din dexonline). Pentru mine, mânjiți sunt toți acei candidați pătați de fapte de corupție care vor să aibă, din nou, un loc nemeritat în Parlament.

A venit momentul să acționăm toți, împreună. Și aici este provocarea. Dacă vrei ca România să se schimbe, atunci și tu trebuie să faci un pas înainte. Vom avea câștig de cauză? Intră acum pe alegeri.de-clic.ro. Semnează petiția cu angajamentul de a depune toate eforturile pentru a-i convinge pe alți oameni de bine să meargă la vot pe 11 decembrie și să nu voteze pătați.

Da, semnez petiția-angajament. Succesul acestui demers depinde de fiecare dintre noi.

Această platformă nu este o simplă pagină care îi reunește pe corupți. E un instrument interactiv bazat pe dorința celor ca mine și ca tine de a contribui direct la identificarea, inventarierea și rușinarea publică a mânjiților. Ne vom baza exclusiv pe dovezi verificabile, cu indicarea certă a sursei de informare. 

Prima pagină te ajută să alegi județul care te interesează, fie dintr-un meniu drop-down, fie prin intermediul hărții. Fiecare județ are o pagină proprie unde poți adăuga un candidat mânjit și vezi ce alți candidați au mai fost adăugați. Moderarea finală și publicarea pe site o facem noi, cei din echipa de-clic, pentru a ne asigura că datele introduse sunt corecte. Tot aici poți semna petiția județeană care include și angajamentul.

Îți cer un minut în care să-ți imaginezi cum ar fi dacă fiecare dintre noi ar distribui în același timp știri despre corupți în județele noastre sau dacă ne-am sincroniza cu miile cei care arătăm cu degetul mânjiții. Cum ar fi 4 ani cu parlamentari ce votează legile pe care ni le dorim noi și nu își mai salvează colegii certați cu legea. 

În caruselul minciunilor, nu lăsa corupția să prospere.
Tudor și echipa de-clic